fbpx
Select Page

Wat is een goede aannemer?

Stel: je zoekt een aannemer in Leiden. Waar let je dan op? Er zijn wel tientallen of misschien wel meer aannemers in Leiden. Allemaal zijn ze ervaren, betaalbaar en betrouwbaar. Maar hoe maak je dan de juiste keuze? Wij zouden het natuurlijk leuk vinden als je voor ons kiest, maar geven je toch even wat handvatten om je te helpen bij de keuze voor de juiste aannemer. En wellicht komt je dan alsnog gewoon bij ons terecht. 

1. plan een kennismaking met een aantal aannemers

 Bel of mail gewoon een aantal aannemers waarmee je kennis wilt maken. Vertel ze je plannen en nodig ze uit voor een kennismaking en vraag wanneer ze eventueel kunnen starten met de verbouwing. Luister naar hun ideeën en kijk of het klikt. Heb je een goed gevoel bij een aannemer dan is dat een goed begin. Je krijgt een gevoel bij het bedrijf en de persoon die uiteindelijk jouw verbouwing in goede banen moet leiden. Vraag bij zo’n gesprek ook naar recente projecten bij jou in de buurt.

En wellicht ook interessant, heeft de aannemer zelf de timmerman en loodgieter in dienst, of werkt hij alleen met externe partijen. Dit kan van invloed zijn op de prijs en de controle die de aannemer heeft over zijn planning.  

2.  Vraag prijzen op van enkele aannemers

Als je een selectie hebt van aannemers waarbij je een goed gevoel hebt kun je daarmee verder. Vraag bij de aannemers waar je vertrouwen in hebt een offerte op. Heb je er geen goed gevoel bij dan kun je dit net zo goed niet doen. Het enige dat er dan kan gebeuren is dat er een aannemer die je toch niet gaat inzetten met een aantrekkelijke offerte komt. Het risico bestaat dat je de verkeerde keuze gaat maken op basis van een prijs van iemand die eigenlijk niet relevant is. 

3. Zijn er mensen die de aannnemer aanbevelen? 

Zo oud als de weg naar Rome, maar nog steeds altijd één van de meest betrouwbare manieren om aan goede bedrijven te komen. Dit geldt niet alleen bij aannemers, maar eigenlijk op alle gebieden. Hoe vaak krijg je zelf niet de vraag of je nog een goed restaurant weet, of een goede schilder? Best vaak. En het werkt ook nog. Waarom? Omdat mensen elkaar zonder enig eigenbelang de eerlijkste tips geven. Heb je even geen idee aan wie je moet vragen of ze nog een goede aannemer in Leiden kennen? Dan kun je altijd nog even kijken of er reviews zijn in Google. 

4. Vraagt jouw project een gespecialiseerde aannemer?

Dit is een hele belangrijke om rekening meer te houden. Als het bijvoorbeeld gaat om een renovatie van een monumentaal pand, dan vraagt dat ander technieken dan wanneer je kunststof kozijnen wilt plaatsen. Zijn er bijvoorbeeld klassieke technieken gebruikt in het betreffende pand, of is het redelijk recht-toe-recht-aan? In dit geval kan het bijvoorbeeld nodig zijn om een gespecialiseerde tegelzetter of metselaar in te zetten. Heeft de aannemer de beschikking over zo’n vakman? 

5. Binnenkort meer tips op een goede aannemer te kiezen

Dit artikel wordt regelmatig aangevuld. Hopelijk heb je er wat aan gehad. 

 

goede aannemer in Leiden

Direct contact

Lees hier onze privacyverklaring

Een goede aannemer vinden