fbpx
Select Page

Vlaggenmast plaatsen en monteren?

Impact Bouwbedrijf is uw vlaggenmast specialist in Zuid-Holland

Altijd met vlag en wimpel slagen

Een huis of bedrijf maakt pas echt indruk als er een vlaggenmast voor staat. Maar waar moet je dan opletten? Hoe hoog moet je mast zijn? Waar kan hij het beste staan? En is er een vergunning nodig? Wij leggen het u graag uit. Daarna kunt onbekommerd veel goede redenen bedenken om de vlag vaak in de top te hijsen.

Soorten vlaggenmasten

  • Houten mast
  • Polyester mast
  • Aluminium mast

Wat is de ideale lengte van een mast?

Voor bedrijven met een pand hoogte van tot 7 meter raden wij aan om de mast ook minimaal 6 meter hoog te nemen. Bij hogere panden is ook de afstand  van de masten tot het pand belangrijk. Is dit ca. 10 meter of meer dan kan u kiezen voor een meter lager dan uw pand.

Voor particulieren is het belangrijk dat de boel natuurlijk wel in verhouding is met uw huis. Het mooist is om de mast één meter lager te maken dan de nok hoogte van uw huis. Alleen als je een heel grote voortuin hebt en de mast ver van het huis wil plaatsen kan hij ook lager zijn, omdat hij in perspectief dan ook in verhouding is.

Waar wilt u de vlaggenmast plaatsen?

En dan de plek. Wat is slim? Waar heeft u plek voor een vlaggenmast? Kies een logische plek. Houdt er alleen rekening mee dat de vlag vrij kan wapperen. Bijvoorbeeld: op een industrieterrein kiest men al gauw voor een wat hoger model recht voor het bedrijf. In een woonwijk zou ik hem ruim links of rechts van de nok plaatsen.

Heb ik een vergunning nodig voor het plaatsen van een mast?

Of het verplicht is om een vergunning aan te vragen voor het plaatsen van een vlaggenmast is afhankelijk van twee factoren, namelijk of er al een vlaggenmast op het erf geplaatst is en de lengte van een vlaggenmast. Volgens de regels is het toegestaan om maximaal één vlaggenmast met een lengte van zes meter of korter zonder vergunning te plaatsen.

Vlaggenmasten en vlaggen onderhoudsservice

Ook het onderhouden van uw vlaggen en vlaggenmasten behoort tot de mogelijkheden. Uw vlaggen en vlaggenmast(en) zijn het visitekaartje van uw onderneming. Vaak is het onderhoud hiervan een ondergeschoven kindje.  We maken de mast schoon, vervangen het vlaggenkoord en hangen er desgewenst nieuwe vlaggen in. 

Laat ons uw vlaggenmast plaatsen

Neem voor professionele en zorgeloze vlaggenmast plaatsing direct contact met ons op. Bij Impact zorgen we ervoor dat u altijd met vlag en wimpel zult slagen. 

Snel hulp nodig?

+31 (0)71-820 03 55

Impact is 7 dagen per week bereikbaar

vlaggenmast laten plaatsen