fbpx
Select Page

Geen zin in achterstallig onderhoud?

Impact Bouwbedrijf is uw stucwerk specialist in Zuid-Holland

Stukadoor Impact zet alles er weer strak bij

Heeft u beschadigt stucwerk of last van scheuren in uw muren? Achterstallig onderhoud aan het stucwerk kan veel problemen veroorzaken. Het pleisterwerk repareren is soms plaatselijk mogelijk. Dan hoeft niet de hele muur opnieuw gestuct te worden en krijgt u na het sauzen weer een prachtige wand. Ons advies als bouwbedrijf is altijd: voorkomen is beter als genezen, dus wacht niet tot het stucwerk al is losgekomen van de muur of afbrokkelt.

Oorzaken beschadiging van stucwerk

❌ Haarscheurtjes
❌ Meubels die de muur raken
❌ Huisdieren nagels en andere ‘dierlijke oorzaken’
❌ Onvoldoende ventilatie & te weinig verwarmen ruimte
❌ Vocht in huis waardoor schimmel ontstaat en (nog erger) afbladderend pleisterwerk

Gevolgen slechter worden stucwerk

Stucwerk bestaat deels uit water en door een te hoog waterdamp percentage in een gestucte oppervlakte zorgt ervoor dat het zacht wordt. Dit is vervolgens de perfecte voedingsbodem voor allerlei organismen. Als die micro-organismen het steeds beter naar hun zin krijgen in uw pleisterwerk gaan ze groeien. Dit gaat u zien als witte, bruine en zwarte vlekken. Dit noemen wij in de volksmond schimmels op de muur. Het pleisterwerk gaat dan ook steeds verder stuc en met de toenemende waterdamp druk op de muur is dit een verergerend proces. 

Welke stucwerkzaamheden voeren wij uit?

De belangrijkste keuze is welk stucwerk word gebruikt als afwerking. Ieder pleisterwerk heeft zo zijn eigenschappen. Maar waar kan allemaal uit gekozen worden?

  • Sierpleister
  • Fijnschuurwerk
  • Spackspuitwerk
  • Gladpleisterwerk
  • Leemfinish of betonlook
  • Sausklaar of behangklaar pleisterwerk

Binnen stucwerk

Binnen pleisterwerk is een mooie afwerking voor wanden en plafonds en kan in elke gewenste kleur en structuur worden aangebracht. Binnen pleisterwerk kan op verschillende manieren worden toegepast. Welk pleisterwerk wordt toegepast hangt af van de staat van het oppervlak en uw wensen.

Buiten stucwerk

We kunnen pleisterwerk zowel buiten als binnen repareren. Wel is het vaak zo dat het repareren van pleisterwerk buiten veen stuk gecompliceerder is. Vaak is het stucen van de gevel een klus die gedaan wordt wanneer er een gevelrenovatie heeft plaatsgevonden. Even een kleine melding vooraf: het is vrijwel onmogelijk om een buitenmuur volledig glad te stucen. Vanwege het felle licht van de zon is het praktisch onmogelijk om een perfect resultaat te krijgen, de kleinste oneffenheid is namelijk zichtbaar.

Signalen dat je stucwerk vernieuwd moet worden

  • Het stucwerk verkleurt en is versleten.
  • Er ontstaan scheuren en vlekken in het pleisterwerk.
  • Pleisterwerk dat is losgekomen van de muur, afbrokkelt of anderzijds is verouderd.

Laat ons uw stucwerk opnieuw uitvoeren

Vraag vandaag nog uw offert aan en wie weet staat onze stukadoor binnenkort wel op uw stoep. Met Impact staat alles er weer strak bij.

Snel hulp nodig?

+31 (0)71-820 03 55

Impact is 7 dagen per week bereikbaar