fbpx
Select Page

Thuis verwarmd worden door de zon?

Impact Bouwbedrijf is uw infrarood specialist in Zuid-Holland

Infrarood verwarming: efficiënt en duurzaam

Steeds meer woningbezitters en bedrijfseigenaren laten infrarood verwarming installeren. Dat komt omdat er nu veel kwalitatief goede en betaalbare kant en klare oplossingen op de markt zijn. Infrarood panelen zullen dankzij hun straling alle objecten in de ruimte verwarmen op dezelfde manier als de zon dit zou doen.

Voordelen infrarood verwarming

 IR-verwarming is bijzonder zuinig.
De panelen zijn makkelijk te installeren.
De panelen gaan lang mee en hebben geen onderhoud nodig.
Voor bijna elke ruimte in huis is er een geschikt infraroodsysteem.
Geen nadelen zoals droge lucht, zwevend stof of schadelijke stoffen.

Wat is infrarood verwarming?

Er zit een groot verschil tussen IR-verwarming en traditionele verwarmingstechnieken. De klassieke convectieverwarming/radiatoren zijn een vorm van luchtverwarming, infraroodverwarming daarentegen is een vorm van stralingswarmte. Bij convectieverwarming gaat veel energie naar het opwarmen van de lucht via de radiator, en niet naar het opwarmen van personen en objecten in een ruimte. Bij infraroodverwarming gaat het grootste gedeelte van de energie naar de infraroodstraling. Hierdoor worden objecten en personen rechtstreeks verwarmd, zonder dat de lucht eerst hoeft te worden verwarmd.

Tips

  1. Het bijverwarmen met infrarood is met name interessant als je weinig thuis bent.
  2. IR-verwarming in de badkamer werkt effectief in het voorkomt vocht problemen of schimmels.
  3. Gebruik infrarood voor de verwarming van niet vaak gebruikte ruimtes als zolders en werkkamers om energiekosten te besparen.

Welke vormen van infrarood verwarming zijn er?

Er zijn twee verschillende vormen van IR-verwarming op de markt. Infrarood panelen en elektrische vloerverwarming. Beide systemen zijn elektrische en zetten elektriciteit om in warmte. Infrarood panelen werken door elektriciteit om te zetten in warmte. Vloerverwarming zorgt ervoor dat de vloer warm wordt middels elektriciteit en straalt vervolgens infraroodstraling uit.

Laat ons uw infrarood verwarming aanleggen

Neem voor professionele en zorgeloze infrarood IR-verwarming installatie direct contact met ons op. Impact zorgt er zo snel mogelijk voor dat  alle objecten en personen rechtstreeks worden verwarmd.

Snel hulp nodig?

+31 (0)71-820 03 55

Impact is 7 dagen per week bereikbaar