fbpx
Select Page

Heeft u plannen om binnenkort uw huis te verbouwen? Veel aannemers voor verbouwingen in Leiden en verre omtrek zijn al maanden of langer volgepland. Fijn voor de aannemers, maar u als klant blijft daardoor met uw plannen zitten. Wie moet ze uitvoeren? 

Impact Bouwbedrijf Leiden is een aannemer in Leiden die er alles aan doet om aan uw wensen te kunnen voldoen. Natuurlijk is het bij ons ook druk, maar wij werken met verschillende flexibele specialisten waardoor er in veel gevallen wel iets mogelijk is om uw verbouwen niet op de lange baan te hoeven schuiven. 

Omdat wij strak plannen en de vakmannen vaak niet overal tegelijk aan de slag kunnen weten wij vaak op efficiente wijze meerder projecten naast elkaar te draaien. De loodgieter en timmerman kunnen vaak niet tegelijk hun werk doen. Waar nodig kunnen zij elkaar ondersteunen of juist op verschillende plaatsen aan het werk zijn. Hoe wij dat allemaal aanpakken is natuurlijk niet uw zorg, maar op deze manier kunnen wij wel uw verbouwing doen waar u er bij anderen waarschijnlijk veel langer op moet wachten. 

Huis verbouwen? Waar begin je?

Een huis verbouwen wordt vaak als stressvol ervaren. Of je het nu zelf doet of je besteed het uit aan een aannemer. Niet zo gek ook, want je hele leefomgeving staat op zijn kop, het kost een hoop geld en wordt het wel zoals je het in gedachten https://buycbdproducts.com Om het een beetje overzichtelijk te houden is er hier een “checklist huis verbouwen”

1. Inventariseer de wensen – wees meer dan volledig
Wat wil je allemaal dat er gedaan wordt? Werk van groot naar klein. Eerst de aanbouw, dan een heleboel andere dingen en dan pas die leuke kapstok aan de muur. 

2. Schrap in de wensenlijst
Bij punt 1 mocht je wild fantaseren, maar nu gaan we kritischer kijken. Op een verbouwing kun je volledig leeglopen . Als het budget onbeperkt is dan sla je dit punt over, maar anders is dit een cruciaal punt. Criteria kunnen zijn: is het echt nodig? Voegt het waarde toe? Hoe lang is het leuk? Kan het wachten? Kan ik het later zelf doen? 

3. Zet het op een tijdlijn
U kunt ervoor kiezen om uw huis in één keer op te knappen, maar u kunt de verbouwing ook in stappen voltooien. Het voordeel van stap voor stap verbouwen, is dat het financieel beter te overzien is. Al duurt het opknappen op deze manier natuurlijk wel langer. Maak een planning welke ruimte u als eerst wilt aanpakken, en bedenk daarbij opnieuw wat prioriteit heeft en wat best nog even kan wachten.

4. Wie ga je inschakelen?
Gaat de aannemer alles doen? Doe je zelf een deel? Kun je hulp inschakelen? De aannemer kan bijvoorbeeld het echte bouwkundige werk doen. Wellicht kun je een timmerman, loodgieter of stucadoor gebruiken, maar bespaar je op de tegelzetter omdat je zelf iets wilt proberen.

5. Het tijdschema is je houvast
Natuurlijk kun je het niet altijd tot op de dag nauwkeurig plannen. Je bent immers geen aannemer. En zelfs ervaren vakmensen kunnen niet alles helemaal voorzien. Maar één ding is zeker: zonder planning loopt het vrijwel altijd uit.  Je laat je minder snel afleiden met een stappenplan. De aannemer werkt ook met een planning, dus dat moet jij ook doen. Het voorkomt ook overbodige rommel in huis zodat er altijd een leefbaar gedeelte overblijft. 

Soorten verbouwingen in Leiden die wij recent hebben gedaan

Opbouw bestaande woning

Een eengezinswoning in Leiden waarbij de bewoners er naar hun zin wonen. Door gezinsuitbreiding ontstond er ruimtegebrek. Een opbouw bood de oplossing. Zo ontstond er 40 m² extra vloeroppervlak om 2 slaapkamers en een wasruimte te creëren. Het gezin kan nu weer jaren zorgeloos wonen en de verbouwing konden wij binnen een paar weken starten. 

Ook een dergelijke verbouwing? Impact Bouwbedrijf Leiden verzorgt graag uw verbouwing in Leiden en omstreken.  

Vervangen dakkapellen jaren 30 woning Leiden

Vaak zijn verbouwingen nodig ter renovatie of vervanging. Houten dakkapellen zijn na verloop van tijd aan vervanging toe. Wij verwijderen op vakkundige wijze de oude dakkapel en treffen de voorbereidingen voor het plaatsen van de nieuwe. In dit geval moest de nieuwe dakkapel een stuk groter worden om meer vrije vloeroppervlakte te realiseren. Onder andere onze timmerman, loodgieter en dakdekker hebben samen aan de verbouwing gewerkt. Met uiterst tevreden opdrachtgevers als resultaat. 

Ook een dakkapel of andere verbouwing in Leiden? Bel of mail Impact Bouwbedrijf Leiden.

Direct contact

Lees hier onze privacyverklaring