fbpx
Select Page

Houtrot laten repareren door een expert?

Impact Bouwbedrijf is uw houtrot specialist in Zuid-Holland

Houtrot herstellen: uw hout weer in topconditie

Een door houtrot aangetast kozijn, een weggerotte vloer, of een dak dat door rotend hout op instorten staat. Allemaal zeer vervelend. Maar wees niet bang; houtrot is naar, maar wij kunnen heel goed houtrot herstellen. Hier geldt: hoe eerder u ons erbij haalt, hoe beter. Houtrot kan namelijk ernstige gevolgen hebben voor uw woning. Heeft u houtrot gesignaleerd, schakel dan zo snel mogelijk een expert in. Impact Bouwbedrijf heeft de nodige kennis en vaardigheden in huis om uw houtrot te herstellen. 

Gevolgen van houtrot

❌ Verval van kozijnen
Lekkage & tocht
❌ Bezwijken van vloeren & balkons
❌ Bezwijken van  hele bouwdelen

Wat zijn de oorzaken van houtrot?

De oorzaak ligt vrijwel altijd in de grote hoeveelheid vocht die aanwezig is in het hout. Niet een gewoon regenbuitje op een kaal stuk hout, maar een constante belasting van vocht op hout. Hout wat langdurig een vochtpercentage van boven de 20% zal op een gegeven moment gaan rotten. In principe is hout gevoelig voor vocht of het nu dure of een goedkopere houtsoort is. De schade begint van binnenuit. Wanneer het dan ook nog eens een periode erg warm en vochtig wordt buiten, is de kans groot dat de schimmels hun slag slaan.

Signalen dat u last heeft van houtrot

  • Zachte plekken
  • Gebarsten verflaag
  • Klemmende ramen of deuren
  • Doffe plekken en verkleuringen

Onderhoud en preventie zijn daarom van groot belang

Ook al is het nu misschien noodzakelijk dat er iemand langskomt om de schade te herstellen, het is handig om preventie tips te hebben. Aan weersomstandigheden kunt u niets doen, maar u kunt wel zorgen dat het hout in een goede conditie blijft. Loop elk jaar het hout na en maak het schoon. Bekijk ook of de afwatering goed is, want houtrot ontstaat alleen maar als er op houten delen langdurig vocht blijft liggen. Als u dit doet dan bent u al een heel  eind op de goede weg.

Laat ons uw houtrot herstellen

Vraag vandaag nog uw offert aan en wie weet staat onze schilder binnenkort wel op uw stoep. Met Impact krijgen schimmels straks geen kans meer.

Snel hulp nodig?

+31 (0)71-820 03 55

Impact is 7 dagen per week bereikbaar