fbpx
Select Page

Groepenkast vervangen?

Impact is uw groepenkast specialist in Zuid-Holland

Wanneer moet u uw groepenkast vervangen?

Een groepenkast vervangen gebeurt meestal bij een grote verbouwing of modernisering van een oude woning of kantoor. Maar ook wanneer u de onderstaande aspecten tegen gaat komen.

  • Krachtstroomvoorzieningen.
  • Verplaatsen van een meterkast.
  • Vervanging van een oude meterkast.
  • Uitbreiding van van uw elektrische apparatuur.
  • Uitbreiding van uw keuken (vaatwasser, magnetron, keramische & inductie plaat)

Waar op te letten bij het vervangen van uw groepenkast?

U moet vooraf duidelijk hebben welke installaties u aangesloten wilt hebben. Selecteer de juiste componenten, let bij vervanging op de kwaliteit en certificaten van het betreffende product. De kwaliteit en veilige aansluiting van deze componenten is van essentieel belang. Laat de installatie daarom altijd door een erkend installateur uitvoeren. Op die manier worden problemen op tijd voorkomen.

Weet u hoeveel groepen u nodig heeft?

Een oude groepenkast moet meestal vervangen worden omdat deze te weinig groepen heeft. Heeft u genoeg vrije groepen om alle installaties aan te sluiten? Wij kunnen de bestaande groepen meteen uitgebreid naar het vermogen wat u nodig heeft. Het is ook mogelijk een deel van de groepenkast te laten vervangen om op die manier een stuk te besparen. Houd ook rekening met het aantal fasen. Deze zijn af te lezen aan de meter zelf. 

Een 1-fase aansluiting herkent u aan: 220V/230V
Een 3-fase aansluiting herkent u aan: 3×220/230V

Wist u dat in de loop van de tijd alle huishoudens verplicht zijn om een 3-fase aansluiting te hebben en daardoor ook een 3-fase kast. Om daar nu al rekening mee te houden maakt u gelijk future proof.

De juiste aansluiting voor een elektrische kookplaat

Om gebruik te maken van een elektrische kookplaat, zoals een keramische of inductie kookplaat. Heb je een geschikte aansluiting nodig anders werkt hij gedeeltelijk, helemaal niet of slaan de stoppen door. Het is heel belangrijk dat je krachtstroom hebt. Heb je geen aparte fornuisgroep, maar er wel een Perilex stopcontact in je keuken, dan heb je krachtstroom. Je kunt dan naar hartenlust met je elektrische kookplaat aan de slag.

Meer weten over het vervangen van een groepenkast?

Wij vertellen u graag meer.

Heeft u vragen? Stel ze gerust.