fbpx
Select Page

Meer veiligheid voor uw elektra installatie?

Impact slaat uw aardpen veilig in de grond

Aardpen verplicht voor veiligheid elektra

Als het buiten onweert, bent u thuis het veiligst. Maar welke maatregelen kunt u nemen om uzelf tegen blikseminslag of kortsluiting te beschermen? Het laten slaan van een aardpen is daarom erg belangrijk voor de veiligheid in en om huis. En is tevens verplicht in Nederland in samenwerking met de aardlekschakelaarLaat deze daarom slaan door een professional met ervaring. 

Gevolgen van blikseminslag of kortsluiting

  • Schade door brand
  • Schade door schokgolf
  • Schade door stroomstoten
  • Flinke schade aan elektra installaties

Waarom een aardpen laten slaan?

Een aardpen beschermd u, uw woning of bedrijfspand door de stroom die ontsnapt bij een calamiteit de aarde in geleiden. Een aardpen (metalen staaf of buis)  is eigenlijk niets anders als een verbinding tussen het lichtnet en de aarde. Nieuwbouwhuizen worden nagenoeg altijd voorzien van een aardpen, maar bij  huizen van voor 1975 ontbreekt de aardpen nog wel eens. Dit kan gevaarlijke situaties veroorzaken.  

Voordelen van een aardpen

✔ Red levens
✔ Bespaart u geld
✔ Beschermt uw data

Hoe gaan wij te werk?

Een aardpen sla je niet zo een, twee, drie de grond in. Laat deze daarom altijd slaan door een professional met ervaring. Alvorens te slaan zal een goede elektricien eerst een gedegen grondonderzoek laten doen. Door de bodem berekening weet een elektricien hoe diep de aardpen de grond in gaat. Hoe dieper hoe langer en dikker de pen moet wezen. De pen moet meer dan 15 meter de grond in gaan om goed te kunnen functioneren.

Klaar om uw gezin, woning of bedrijfspand te beschermen ?

Vraagt u geheel vrijblijvend een offerte aan om direct inzicht te kunnen krijgen in wat een aardpen laten slaan kost.

Heeft u vragen? Stel ze gerust.