fbpx
Select Page

Dakrenovatie, reparatie en isolatie

Ai, een dakrenovatie daar zit niemand op te wachten. Het goede nieuws is dat een dakrenovatie u heel wat minder zorgen geeft en uiteindelijk veel wooncomfort. Heeft uw dakbedekking zijn beste tijd gehad, heeft u  last van tochtgaten of mist u enkele dakpannen? Dan is het tijd om ons te bellen. Stel de dakrenovatie klus vooral niet te lang uit, het dak is namelijk één van de meest kwetsbare gedeeltes van het huis. Wordt door de ouderdom uw dakconstructie ongemerkt aangetast, dan lopen de kosten voor het dak renoveren flink op.

Gevolgen van een slecht dak

❌ De luchtvochtigheid in huis stijgt
❌ De kans op schimmelgroei is groot
❌ Een negatief gevolg voor de isolatiewaarde van het huis
❌ Ontstaan vervelende vochtplekken op het plafond of muren

Dakrenovatie wanneer is dit nodig?

Als er een kleine dakreparatie nodig is omdat u bijvoorbeeld last heeft van verschoven dakpannen op uw hellende pannendak of kleine scheurtjes in de dakbedekking op een plat dak, dan hoeft natuurlijk niet het gehele dak vervangen te worden of een complete dakrenovatie uitgevoerd te worden. Tenzij uw dakbedekking zijn levensduur heeft bereikt. 

Waar moet ik aan denken bij een dakreparatie?

Denk aan vieze smoezelige gele kringen op uw plafond of een ruimte die klam en vochtig aanvoelt. Een duidelijk signaal van lekkage. Lekt het dak dan kan dit na verloop van tijd de rest van het huis ook aantasten. Kom dan direct in actie want hoe meer de dakconstructie wordt aangetast, hoe hoger de kosten gaan oplopen.

Mijn huis is niet warm te stoken

Een slecht geïsoleerde woning is in de winter te koud en in de zomer te heet. Door uw woning op de juiste manier te laten isoleren heeft u het hele jaar niet alleen de juiste temperatuur in huis, maar daarnaast bespaart u flink op uw energiekosten.

Signalen dat u dakproblemen heeft

  • Vieze smoezelige gele kringen op uw plafond.
  • Schimmels, bacteriën, ongedierte en formaldehyde in huis.
  • U kunt bij wijze van spreken uw haar föhnen door de tochtgaten op zolder.

Hoe ontstaat een lekkage en kan ik die zelf voorkomen?

Een lekkage kan op allerlei verschillende manieren en plekken ontstaan. Veel gehoorde oorzaken van lekkages zijn achterstallig onderhoud, incidenten of extreem weer. Een lekkage is vrijwel altijd te voorkomen! In vrijwel alle gevallen kan periodiek onderhoud de eerste signalen van lekkages identificeren. Door onze vakman uit te nodigen om de staat van de onderdelen van je huis te controleren kan een lekkage dus eenvoudig voorkomen worden.

Laat ons uw dakwerk herstellen

Vraag vandaag nog uw offert aan en wie weet staat onze dak expert binnenkort wel in uw dakgoot. Met Impact gaat alles namelijk van een leien dakje.

Snel hulp nodig?

+31 (0)71-820 03 55

Impact is 7 dagen per week bereikbaar