fbpx
Select Page

Voorkom een houtwormplaag!

Impact Bouwbedrijf is uw eerste hulp bij houtaantasters 

Houtwormbestrijding: zekerheid gaat voor alles

Houtaantastende insecten zoals de boktor en houtworm veroorzaken op vele manieren overlast. Ze brengen schade toe met verregaande gevolgen. Een houtworm is een verzamelnaam voor verschillende diertjes die je hout aantasten. Houtwormbestrijding moet door vakkundige bestrijdingstechnici worden gedaan, omdat aanhoudende problemen tot grote bouwkundige schade kunnen leiden.

Gevolgen van houtworm

❌ Schade aan houten meubels
❌ Schade aan houten draagconstructies
❌ De kosten van reparaties kunnen flink oplopen
❌ Bouwkundige schade aan huizen en andere gebouwen

Wat zijn de oorzaken van houtworm?

Het zijn niet de houtwormkevers, maar de larven die schade in gebouwen veroorzaken. Hoe dat gaat, leggen we even kort uit: een kever legt eitjes in hout. De uitgekomen larven moeten zich met het hout voeden om te kunnen groeien. Ze duiken al snel verder het hout in en vreten er lange, kronkelige gangen in. Dit vreetfestijn kan jaren duren.

Zie je toevallig toch kevers lopen of een wormpje zijn kop uit het hout steken? Dan heb je geluk! Of pech… want vanaf dat moment moeten alle alarmbellen gaan rinkelen!

Signalen dat u last heeft van houtworm

  • Je vindt regelmatig boormeel op de grond
  • Je ziet toevallig een larve uit het hout steken
  • Mogelijk lopen er ook kevers in het huis rond
  • De larve van de boktor maakt een hoorbaar knagend geluid
  • Controleer op kleine cirkelvormige gaatjes van ongeveer dezelfde grootte

Houtwormbestrijding en preventie zijn daarom van groot belang

Houtworm kiest het liefst voor onbehandeld hout. Dit houdt in hout waar geen verf, vernis, lak, boenwas of beits op aangebracht is. Je kunt er dus vrij simpel voor zorgen dat houtworm niet kiest voor jouw hout door het hout juist wel te behandelen. De meest effectieve vorm van houtaantasters bestrijding is het hout injecteren met speciale anti-houtworm chemicaliën. Bij houtwormen is een behandeling aan de oppervlakte van het hout voldoende (airless methode). De beestjes boren zich namelijk een weg in de bovenste houtlagen. Hierbij worden de chemicaliën op het hout geneveld. De boktor vreet zich dieper in het hout en daarom is een injectietechniek nodig voor boktor bestrijden.

Laat ons uw houtwerk herstellen

Vraag vandaag nog uw offert aan en wie weet staat onze houtworm expert binnenkort wel op uw stoep. Met Impact krijgen houtwormen straks geen kans meer.

Snel hulp nodig?

+31 (0)71-820 03 55

Impact is 7 dagen per week bereikbaar