fbpx
Select Page

Bedrijfsbus beveiligen?

Impact Bouwbedrijf is uw beveiliging specialist in Zuid-Holland

Beveilig uw bus tegen grijpgrage handjes

Wanneer je 50.000 euro (of meer) voor een bestelwagen betaalt, mag je toch verwachten dat deze goed beveiligd is? Niets is minder waar! Dieven kunnen binnen 30 seconden een standaardslot van een wagen openen. De standaard bedrijfsbus beveiliging van een bestelbus zijn voor inbrekers eenvoudig te forceren. Dagelijks zijn aannemers slachtoffer van inbraak.

Gevolgen bus-inbraak

❌ Financiële gevolgen: inkomsten, reparatie en vervangen materiaal
❌ Emotionele gevolgen: slaapstoornissen en innerlijke rusteloosheid

Hoe gaat een inbreker te werk?

1. Het slot forceren
Met een setje tangen is het standaard slot van de nieuwste bestelwagens zo te openen.

2. Opvangen autosleutel code
Tegenwoordig hebben de meeste bestelwagens een autosleutel met code. Helaas is je bestelwagen hierdoor eenvoudig te hacken. Met een radio-ontvanger kan een inbreker deze code opvangen en uw bus eenvoudig openen.

3. Relay attack methode
Bestelwagens met een keyless startsysteem worden steeds vaker opengemaakt met een zogenaamde “relay attack”. Een inbreker vangt het signaal van je smartkey met een slimme computer op en stuur die naar iemand die met een zendertje dicht bij je bestelwagen staat. Omdat er geen spoor van braakschade te zien is, keert de verzekering ook niks uit.

Preventietips bus-inbraak

✔ Schakel apparatuur in je bus helemaal uit.
✔ Laat geen waardevolle spullen in je bus liggen.
✔ Parkeer op een afgesloten terrein of parkeerplaats.
✔ Haal je dashboardkastje leeg en laat hem open staan.
✔ Haal altijd de sleutel uit de bus en sluit ramen en deuren.

Welke bedrijfsbus beveiliging heb ik nodig?

Met de preventietips alleen zijn we er natuurlijk nog niet. Met veel waardevolle spullen in je laadruimte, is je bedrijfsbus beveiligen tegen inbraak en diefstal dan ook erg belangrijk. Je wil natuurlijk niet dat jouw spullen of zelfs je hele bus gestolen worden. Dus hoe kunt u uw bedrijfsbus het beste beveiligen tegen inbraak en diefstal.

Slam lock
Een slam lock is een systeem dat ervoor zorgt dat elke keer dat jij je bus dicht gooit, de deuren automatisch op slot gaan.

Stuurslot
Een stuurslot maakt het onmogelijk om het stuur te draaien, waardoor het haast onmogelijk is om de bedrijfsbussen te besturen.

Deursloten
De standaard deursloten op een bestelbus zitten zijn voor inbrekers kinderspel. Kies daarom voor extra deursloten op je voor-, achter- en eventueel zijdeur.

Trekhaakslot
De achterdeuren van je bedrijfsbus zijn erg kwetsbaar voor inbraak. Een trekhaakslot voorkomt namelijk simpelweg dat je achterdeuren opengemaakt kunnen worden.

Laat ons uw bedrijfsbus beveiligen

Neem voor professionele en zorgeloze bedrijfsbus beveiliging direct contact met ons op. Bij Impact zorgen we ervoor dat vlugge japie met zijn tengels van uw spullen blijft.

Snel hulp nodig?

+31 (0)71-820 03 55

Impact is 7 dagen per week bereikbaar

Bedrijfsbus beveiliging voor elk geval