fbpx
Select Page

Heeft u meer ruimte nodig?

Impact Bouwbedrijf is uw aanbouw specialist in Zuid-Holland

Aanbouw laten plaatsen voor meer woongenot?

Heeft u voornemens om een aanbouw aan uw woning te laten plaatsen? Veel mensen dromen van een groter huis. Maar veel mensen vergeten dat u ook meer leefruimte kunt creëren zonder te verhuizen. Met aanbouw zijn genoeg mogelijkheden te bedenken, zonder dat u dat vertrouwde plekje hoeft te verlaten. Wanneer u het gevoel heeft dat u te klein behuisd bent is het goed om deze optie te overwegen. 

Voordelen aanbouw

✔ Meer ruimte en meer licht.
✔ Woning wordt gelijk meer waard.
✔ Langer in hetzelfde huis blijven wonen.
✔ Een aanbouw via de hypotheek financieren.

Een sfeervolle serre: geniet van daglicht

De meeste mensen met een tuin bij hun huis betreuren het dat ze er maar zo weinig van kunnen genieten. Het Hollandse klimaat laat dit gewoon niet altijd toe. Wanneer u binnen deze groep valt heeft u vast al eens de aanschaf van een serre overwogen. Maar wat is een serre? Een serre is een terrasoverkapping met glazen schuifdeuren rondom. Met een serre bent u het gehele jaar beschut tegen tocht, wind en regen en kunt u toch van de tuin genieten.

Voordelen serre

✔ Meer warmte in huis.
✔ Vergunningsvrij mogelijk.
✔ Goedkoper dan een aanbouw.
✔ Een overgang tussen tuin en woning.

Aanbouw, opbouw of uitbouw?

Waar het ook om gaat, wij zijn uw partner. Een aanbouw aan uw woning kan het woongenot aanzienlijk vergroten. Meer ruimte en mogelijkheden in de bestaande woning heeft vaak de voorkeur boven verhuizen. En terecht ook. Het is vaak een stuk voordeliger om een aanbouw, opbouw of uitbouw te plaatsen ten opzichte van verhuizen.

Fundering nodig voor een aanbouw?

De fundering bij een uitbouw wordt vaak onderschat. Ook bij een lichtgewicht aanbouw is een zekere mate van fundatie nodig om verzakking en scheurvorming te voorkomen. Een goede basis draagt bij aan de uitstraling en levensduur van de aan-of uitbouw.

Benieuwd op welke manier wij u helpen met de aanbouw van uw dromen?

Aanbouw laten plaatsen? Dit moet je weten

Aanbouwen in Leiden

Elke gemeente hanteert andere regels omtrent aanbouwen. In Leiden zijn er ook mogelijkheden om vergunningvrij te bouwen, maar daar zijn strikte eisen voor. Informeer altijd even bij de gemeente wat de mogelijkheden en eisen zijn. Wij kunnen ook met u meedenken en adviseren wanneer nodig.

Wat is een aanbouw?

Een aanbouw is een uitbreiding van een bouwwerk dat in directe verbinding staat met het bestaande bouwwerk. Het verschil tussen een aanbouw, uitbouw of opbouw vraagt enige toelichting. De opbouw spreekt nog voor zich, maar de aanbouw en de uitbouw zijn verschillend.

De aanbouw voegt een afzonderlijke ruimte aan de situatie toe, terwijl een uitbouw een bestaande ruimte groter maakt. Dat is een verschil. Een overeenkomst tussen de twee is dat ze beiden toegankelijk zijn vanuit de bestaande ruimte. Is dit niet het geval dan zou de aanbouw een bijgebouw zijn.

Dit verder terzijde. Waar het om gaat zijn uw wensen op het gebied van uw aanbouw.

Offerte voor uw aanbouw in Leiden?

Wij komen graag bij u langs om de wensen door te nemen. Als u al een bouwtekening heeft dan kunt u ons deze alvast sturen zodat wij ons kunnen voorbereiden alvorens contact met u op te nemen.

Hoe snel kunnen wij een aanbouw realiseren?

Een logische vraag die vaak als een van de eerste vragen voorbij komt. Aannemers kennen momenteel drukke tijden, maar met een goede planning kunnen we vaak toch redelijk op tijd beginnen. Uiteraard is dat relatief ten opzichte van uw verwachtingen, maar u moet er rekening mee houden dat de aannemers die kwaliteit leveren zelden direct kunnen starten.

Wat kost een aanbouw in Leiden?

Niet veel meer of minder dan ergens anders zou je zeggen. Dat is niet helemaal waar. Arbeid en materialen zullen niet veel verschillen, maar de kosten voor een vergunning zijn afhankelijk van de gemeente Leiden. Afhankelijk van verschillende factoren (o.a. formaat) brengen zij kosten in rekening voor de vergunning. Je vindt hier meer informatie.

aanbouw Leiden

Snel hulp nodig?

+31 (0)71-820 03 55

Wij zijn 24/7 bereikbaar


Wist u dat wij ook Bitcoin accepteren?

Wat bieden wij?

  • 24-uurs service
  • Één aanspreekpunt
  • Bouwkundige keuring
  • Aansturen onderhoud
  • Preventief onderhoud
  • Onderhoudsabonnementen
  • Taxatie, verkoop en verhuur van vastgoed
  • Eindinspectie bij beëindiging huurovereenkomst
  • Afsluiten en beheren van onderhoudscontracten